Bijna 150 aanmeldingen voor Talent event

Bijna 150 aanmeldingen voor Talent event

TALENT EVENT, het Haagse coachingtraject voor muzikanten onder de negentien jaar, heeft bijna 150 aanmeldingen binnengekregen, iets meer dan twee jaar geleden. Volgende week gaat de muziekwedstrijd van TALENT EVENT van start met showcases in Musicon, Haags Pop Centrum en in het radioprogramma Young Agga op Den Haag FM. De aanmeldtermijn voor de zesde editie van het coachingtraject sloot afgelopen donderdag.

De R.G. Ruijs Stichting, organisator TALENT EVENT, is verheugd met het grote aantal aanmeldingen. “Er staat weer een hele nieuwe generatie muzikanten klaar om zich voor te stellen aan het Haagse publiek.” Opvallend aan de nieuwe groep deelnemers is de verschuiving van pop/rockbands en hiphop naar singer/songwriters. De R.G. Ruijs Stichting heeft daar niet echt een verklaring voor. "Den Haag blijft natuurlijk een rockstad en hiphop is hier ook steeds populairder, maar het aantal singer/songwriters verbaast ons wel. Misschien komt het door televieprogramma's als 'De beste singer-songwriter van Nederland' dat steeds meer kids in hun eentje het podium op willen."

Na de showcases krijgen de jonge talenten een op maat gemaakt traject aangeboden bij muziekinstellingen als het Haags Pop Centrum, Ready To Play, Muziekacademie Den Haag en het Haags Hiphop Centrum. De workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen zijn bedoeld om hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant bij te brengen. Vervolgens wordt een selectie gemaakt voor de voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia. De winnaars daarvan staan vrijdag 29 januari in de finale van TALENT EVENT in de grote zaal van het Paard van Troje en maken dan kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot en verschillende festivaloptredens in 2016, (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar in ieder geval met een optreden in het radioprogramma Stork On Air en een fotoshoot.

Meer informatie staat op:

www.talentevent.nl, www.facebook.com/talentevent en op www.twitter.com/talenteventdh

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb. Met dank aan de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, CultuurSchakel, Popunie, Programmeurs Overleg Popmuziek en de Stichting Boschuysen.