Ordina investeert in ERP Cloud-oplossing van Oracle

Ordina investeert in ERP Cloud-oplossing van Oracle Rob Sanders, 19 oktober 2015

Ordina investeert in ERP Cloud-oplossing van Oracle

Ordina, de grootste onafhankelijke ICT-dienstverlener in de Benelux, investeert in Oracle Cloud. Het bedrijf schaft de oplossing aan om de verschillende mogelijkheden ervan te onderzoeken en haar cloud-expertise verder uit te breiden. Daarnaast wil Ordina de cloud-technologie van Oracle inzetten voor een demo-omgeving voor klanten en zo inspelen op de groeiende vraag naar cloudoplossingen.

Naast het onderzoeken naar de mogelijkheden van de cloud-software, zet Ordina de software in om de migratie van zijn OBZ-oplossing (Optimalisatie Bedrijfsvoering Zorginstellingen) naar de cloud te testen. OBZ is een pre-geconfigureerde ERP-oplossing voor de ziekenhuismarkt. Ordina heeft alle ERP-modules aangeschaft om OBZ op Oracle te kunnen draaien en zal, na een testperiode van een aantal maanden, de oplossing in de cloud aanbieden. Voor de klant is een OBZ-implementatie via de cloud sneller en goedkoper, omdat er standaard business practises worden gebruikt die in de praktijk zijn getoetst.

Rob Sanders, divisiedirecteur Beheer en Outsourcing bij Ordina: "De ontwikkeling van cloud computing is in volle gang en steeds meer bedrijven verhuizen naar de cloud vanwege de grote flexibiliteit en de lage kosten. We verwachten dat bedrijven ook voor hun applicaties steeds vaker de cloud gaan gebruiken. Met een driejarig contract kiezen we er dan ook voor om op de lange termijn te investeren in cloudoplossingen, zodat we bestaande en nieuwe klanten zo optimaal mogelijk kunnen adviseren en faciliteren."

"Ordina is een belangrijke Oracle Platinum Partner binnen het Oracle PartnerNetwork. De aanschaf van Oracle ERP-software bewijst dat Ordina blijft investeren in zijn kennis over Oracle-oplossingen en significante stappen zet om in te kunnen spelen op de volgende generatie cloudservices", aldus Bas Diepen, Senior Director Cloud Sales bij Oracle.