Verscherpte controles milieustraat Steenbergen


Gepubliceerd op: 20 oktober 2015

Vanaf 1 november 2015 wordt scherper gecontroleerd bij de milieustraat in Steenbergen. Om de buitensporig grote afvalstroom te reduceren, heeft de gemeente strengere regels opgesteld voor het inleveren van afval bij de milieustraat. U kunt uw afval hier alleen inleveren als u inwoner bent van
de gemeente Steenbergen. Medewerkers van de milieustraat vragen u dan ook om uw legitimatiebewijs. Ook zullen zij strenger controleren of u zich houdt aan de maximale hoeveelheid afval en of u dit in de juiste container deponeert.

Regels rondom afval inleveren

U mag per week maximaal 0,5 m3 bouw- en sloopafval inclusief puin inleveren bij de milieustraat, aangevuld met overig afval tot 2 m3. De regels vindt u op de gemeentelijke website www.gemeente-steenbergen.nl onder het kopje 'Gemeentewinkel'. Zoek vervolgens naar 'Afval inleveren'. Verder
vindt u informatie in de gemeentegids onder 'Afvalinzameling' en in de Afvalwijzer die jaarlijks huis aan huis wordt verspreid.

Achtergrond aanscherping controles

Aanleiding voor deze verscherpte controles is de buitensporig grote hoeveelheid grof huishoudelijk restafvaldat bij de milieustraat wordt aangeboden: gemiddeld 51 kilo per inwoner per jaar. Het landelijk gemiddelde ligt op 22 kilo per inwoner. De kosten hiervoor worden door inwoners gedragen.
De gemeente hoopt met deze actie 'sluikafval' te kunnen reduceren.