Instellen en aanmelden op de nieuwe multifunctionals (printers)


Vandaag zijn de nieuwe machines al geleverd en op 27 oktober worden ze aangesloten. Dit gebeurt niet in een keer, maar elke machine moet apart geinstalleerd worden. Hiervoor zal een monteur van Canon met een medewerker van het SSC door het gemeentehuis lopen.

Als een nieuwe multifunctional is aangesloten, wordt de oude machine afgesloten. Printopdrachten die nog klaar stonden op de oude machine zijn niet meer te bereiken, maar moeten opnieuw naar de nieuwe printer gestuurd worden. Zorg er dus voor dat er geen printopdrachten meer in de wachtrij
staan.

De brieven en documenten die je voor 27 oktober hebt gemaakt, hebben nog de instellingen die bij de oude printers horen. Hierdoor kunnen je brieven op verkeerd papier uit de printer komen, en staan de adresgegevens nog niet linksonder op het document. Let zelf dus goed op hoe je brieven en
documenten uit de printer komen.

Houd er ook rekening mee dat de printer standaard dubbelzijdig print.

Er zal tijdelijk nog een klein stapeltje oud briefpapier bij elke printer liggen, zodat je dit zelf - per document - in de lade kunt leggen.

Zoals eerder vermeld komt het papier in de printer in andere lades te liggen. De nieuwe volgorde is:

lade 1: blanco papier (wit)

lade 2: besluit/briefpapier

lade 3: volgpapier (geel)

lade 4: A3 papier

Om de nieuwe printer te kunnen gebruiken moet je de hem instellen als je Standaard printer. Dit hoef je maar een keer te doen.

Ga naar Start - RES Workspace Manager-instellingen - Printerinstellingen.

Zoek in `Beschikbare printers' naar `Printer-Kempen op prn2003'. Selecteer deze en klik op `Als standaard instellen' en klik op `OK'.

In een aantal gevallen verschijnt er een keuzescherm. Als je dit krijgt, kies dan voor `Overal' en klik `OK'.

Een print kan vanaf nu op alle aangesloten Kempenprinters uitgeprint worden.

Een printopdracht blijft 24 uur in de wachtrij staan, daarna wordt de opdracht verwijderd.

Om gebruik te maken van de nieuwe multifunctional, moet je je ook eenmalig aanmelden op een printer. Daarna ben je direct bekend op alle andere printers. Gebruik hiervoor je inlognaam en wachtwoord van het netwerk (de inloggegevens van je pc of thinclient).

Houd je toegangspasje voor de lezer van de multifunctional.

Op het scherm verschijnt dan een inlogscherm.

Raak het witte invulvak aan, zodat er een toetsenbordscherm verschijnt en je de gebruikersnaam en wachtwoord in kunt invullen.

Tip: Aan de rechterzijkant van de printer zit een stylo waarmee je ook het scherm kunt bedienen.

Klik op Login en je kunt printen, kopieren of scannen.

Voortaan hoef je alleen je toegangspasje voor de lezer te houden en elke multifunctional in elke Kempengemeente weet wie je bent.

Bij vragen of problemen kan er contact opgenomen worden met het SSC: tel. 551331.