In 2018 titel European Green Capital?


20 oktober 2015
Water en loopbrug boven parkeergarage St. Jan

De gemeente 's-Hertogenbosch dingt in 2018 mee voor de titel European Green Capital. Vorig jaar was 's-Hertogenbosch finalist voor de titel European Green Capital 2017. We wonnen de titel niet, maar het leverde wel veel positieve activiteit en reacties op. Omdat de gemeente duurzame
ontwikkeling verder wil stimuleren doen we opnieuw mee.

Vandaag hebben we onze inzending ingediend bij de Europese Commissie. De komende maanden gaan we met bewoners, bedrijven en instellingen samenwerken om het duurzame profiel van de stad te versterken en nog beter naar voren te brengen.

Duurzame stedelijke ontwikkeling

Jaarlijks reikt de Europese Commissie de European Green Capital Award uit aan de stad die het beste presteert op gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Van natuurontwikkeling, waterbeheer en afvalbeheer tot lokaal vervoer, klimaatverandering en duurzame werkgelegenheid. De winnende stad
mag een jaar lang de titel European Green Capital (Europese Groene Hoofdstad) voeren en is rolmodel voor andere Europese steden.

Nominaties in april 2016 bekend

Een internationaal panel van deskundigen beoordeelt alle inzendingen. Op basis daarvan maakt een jury in april 2016 de genomineerde gemeenten bekend. In juni 2016 presenteren de genomineerde steden hun plannen en ambities aan de jury en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Links:

* ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/index_en.htm