Vang asielzoekers op in buurten met electorale steun

Vang asielzoekers op in buurten met electorale steun

20/10/2015

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over chique-buurten die worden ontzien bij de opvang van asielzoekers.

1. Bent u bekend met het bericht `Chique buurt ontzien'*?

2. Begrijpt u dat juist asielopvang in volksbuurten - die statistisch al vaker kampen met armoede en criminaliteit - tot verzet en problemen zal leiden, zoals onlangs in het Rotterdamse Beverwaard?

3. Bent u bereid, zolang u niet inzet op ENKEL opvang in de regio, gemeenten te adviseren om opvang te realiseren in DIE buurten waar electorale steun bestaat voor het opvangbeleid? Zo neen, hoe gaat u volksbuurten ontzien?

4. Bent u inmiddels bereid een maximumaantal asielzoekers te formuleren dat ons land aan kan (zeker in sociaal-cultureel opzicht)?

5. Begrijpt u dat dweilen met de kraan open, in de asielkwestie, niet wordt opgelost door steeds een extra dweil te pakken, in de vorm van meer opvang, maar enkel door de kraan dicht te draaien?

6. Bent u bereid in EU-verband het initiatief te nemen om de Schengenakkoorden open te breken ten einde weer structurele grenscontroles mogelijk te maken?

*http://m.telegraaf.nl/article/24637055/opvang-vooral-in-armere-wijken