Sociaal Team Lingewaal


Het Sociaal Team is er voor iedere inwoner van de gemeente Lingewaal als u het zelf (even) niet meer redt en ondersteuning nodig heeft. Met de komst van het Sociaal Team is er een centraal punt in de gemeente waar u terecht kunt met uw zorg- en ondersteuningsvragen.

Aan de hand van een voorbeeld bieden wij u inzicht in het werk van het Sociaal Team.

Vraag opvoeding

Christina heeft een vraag over de opvoeding van haar dochter Lisa (13). Christina heeft al jaren last van depressies. Lisa maakt misbruik van haar zwakke momenten. Christina wil de regie en het overwicht terug. Ze wil ook weer opvoeder worden in plaats van 'maatje'.

Hulp Sociaal Team

Namens het Sociaal Team is Henriette samen met Christina haar dag in kaart gaan brengen. Wat zijn lastige momenten? Samen hebben ze gekeken wat ze op die momenten anders kunnen doen. Zo is moeder eerder op gaan staan, zodat ze bijvoorbeeld alvast de lunch klaar kon maken voor haar dochter.
Lisa kwam toen ook op tijd op school.

Daarnaast is Christina gaan oefenen met `nee' zeggen en om dit consequent vol te houden. Er werden duidelijke afspraken gemaakt met Lisa, zodat zij de regels niet meer kon bepalen. Christina leerde haar grenzen beter aan te geven. De relatie tussen Christina en Lisa is verbeterd nu de rollen
duidelijk zijn.

Christina wordt ondersteund door haar man, een goede vriendin en een lieve buurvrouw. Haar netwerk weet dat ze af en toe een terugvalletje heeft en bij hen kan ze dan terecht.

Meer informatie over het Sociaal Team vindt u op www.lingewaal.nl/sociaalteam.