Getuigenoproep insluiping bij ouder echtpaar


Getuigenoproep insluiping bij ouder echtpaar

Laatste update:
21-10-2015 | 11:31

Heerde - Dinsdagavond 20 oktober vond een insluiping plaats bij een ouder echtpaar aan de Soerelseweg in Heerde. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 19.45 uur werd bij de woning van het oudere echtpaar (87 en 86 jaar oud) aangebeld. Toen de 86-jarige bewoonster de deur opende, liepen direct twee mannen en een vrouw de woning binnen. Een van de mannen wilde adressen weten en zocht in de keuken in een telefoongids adressen op.
Intussen moesten de vrouw en een van de andere mannen naar het toilet. Na een half uur verliet het drietal plotseling de woning.

Diefstal sieraden en bankpas

De bewoners ontdekten dat het drietal een kastje in de hal hadden doorzocht, evenals de slaapkamer. Er waren meerdere sieraden en een bankpas ontvreemd. Direct werd de politie gealarmeerd.

Er werd direct een onderzoek gestart. Zo werd onder andere direct een Burgernetactie opgestart. Deze leverde drie tips op, die in het onderzoek zullen worden meegenomen. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen.

Signalementen

Van de drie verdachten is het volgende signalement bekend:

Man 1:

* Ongeveer 40-45 jaar oud;
* Getinte huidskleur;
* Sprak gebrekkig Nederlands;
* Donker haar;
* Ongeschoren baard/snor;
* Donker, netjes gekleed.



Man 2:

* Ongeveer 25 jaar oud;
* Getinte huidskleur;
* Donker, kort haar;
* Droeg een lichte broek.



Vrouw:

* Ongeveer 40-45 jaar oud;
* Getinte huidskleur;
* Zwart lang haar in een knotje;
* Droeg een witte blouse met daaroverheen iets zwarts. Droeg een lange rok.



Herkent u deze personen of heeft u iets opvallends of verdachts gezien dat te maken kan hebben met deze zaak? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

(2015512474)