Gezocht: spraakmakende leefbaarheidsprojecten


Maak kans op EUR 1.000



Wonen, werken en recreeren in Sluis is mooi. Veel mensen kennen elkaar en hebben graag wat voor elkaar over. Dat zie je terug in veel actieve verenigingen en stichtingen voor jong en oud.



Maar deze saamhorigheid staat de laatste jaren onder druk. De samenleving verandert. We worden steeds ouder, er worden minder kinderen geboren en er komen niet veel nieuwe mensen bij. De jongeren gaan studeren, en komen niet allemaal weer terug naar hun geboorteplek. Helaas is er bij de
gemeenten minder geld om alle zorg en ondersteuning te bieden aan ouderen en andere mensen die hulp nodig hebben. De vraag komt vaker bij de inwoners zelf te liggen.



Henk Aalderink Prijs
Om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend is, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst, wordt in november 2015 de Henk Aalderinkprijs uitgereikt. Deze prijs is ingesteld door de P10 gemeenten, een samenwerkingsverband van grote
plattelandsgemeenten. Sluis is lid van de P10. We zijn op zoek naar een vernieuwend (bestaand) project die de leefbaarheid vergroot. Het project moet een antwoord zijn op de problemen waar we als platteland nu en in de komende jaren mee te hebben.



Meld uw project aan!
Heeft u, uw vereniging of stichting zo'n project? Doe mee en meld het project voor 7 november aan via de website van de P10: www.p-10.nl/henk-aalderink-prijs-2015. U maakt kans op EUR 1.000, te besteden aan het project. Op deze website vindt u ook de voorwaarden.



De P10 is een samenwerkingsverband van elf grote plattelandsgemeenten in Nederland: Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Hollands Kroon, Hulst, Ooststellingwerf, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Sluis en Westerveld. Zij leren aan hand van gezamenlijke thema's en onderwerpen van
elkaar en streven er naar om sterker de belangen van het platteland onder de aandacht te brengen van het landelijke bestuur.