Gratis slipworkshop voor jonge autorijders(21-10-2015)


Gratis slipworkshop voor jonge autorijders.

Jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar in de gemeente Strijen, die tussen drie maanden en twee jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen zaterdag 31 oktober gratis meedoen aan The DriveXperience.

De DriveXperience is een praktische en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders. Bezit van een eigen auto is niet nodig. De dag wordt gehouden in en bij het gemeentehuis in Strijen. Aanmelden kan via www.thedrivexperience.nl. Daar is tevens meer informatie te vinden over het dagprogramma.

The DriveXperience wordt georganiseerd op initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

Enkele dagen vooraf aan de praktijkdag krijgen deelnemers een e-mail met link toegestuurd om via internet alvast enkele interessante tests te doen. Om te zien wat voor soort autorijder ze zijn. De praktijkdag bestaat uit drie delen. Drie jongeren rijden eerst een anderhalf uur durende
praktijkrit door de omgeving. Ze wisselen elkaar af aan het stuur en beoordelen de eigen en elkaars rijstijl.

Rijdend op een gladde rem/slipbaan voelt de bestuurder hoe het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Tot slot voeren de deelnemers samen met een verkeer- en alcoholdeskundige een open discussie over het gebruik van alcohol en drugs in het
verkeer.

De dag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Voor een -gratis- lunch wordt gezorgd. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen.