Verdachte woninginbraak aangehouden na tip buurtbewoner


Verdachte woninginbraak aangehouden na tip buurtbewoner

Laatste update:
21-10-2015 | 13:04

Oene, Epe, Wijhe - Agenten hebben maandagochtend 19 oktober op de Oenerweg in Epe een 23-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie kwam hem op het spoor dankzij een alerte getuige. Twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

Een buurtbewoner belde rond vijf uur de politie omdat hij twee mannen zag in een woning aan de Ds. Doornenbalstraat in Oene. De bewoner was niet thuis. Ze stapten in een auto en reden weg. De melder gaf het kenteken en type auto door en agenten zagen de auto rijden in Epe. De bestuurder van de
auto, de 23-jarige verdachte, werd aangehouden. Ondertussen zagen twee andere inzittenden kans om er met de auto vandoor te gaan.

Horloge

Op de Stationsstraat in Epe ontstond een aanrijding waardoor de auto total loss raakte. De verdachten zijn er te voet vandoor gegaan. In de auto werden spullen aangetroffen, waaronder een horloge die dezelfde nacht is weggenomen uit een woning in Wijhe. Vermoedelijk zijn de mannen betrokken
bij drie woninginbraken aan het Havenpad in Wijhe, een woning aan de Ds. Doornenbalstraat in Oene en hebben ze bij een aantal andere woningen in die straat geprobeerd in te breken door sleutelkastjes te forceren. De verdachte zit voorlopig vast en de politie is nog bezig met het onderzoek.
Politiemensen hebben met buurtbewoners, getuigen en mensen die zich hebben gemeld na een Burgernetactie gesproken. Daarnaast is er technisch onderzoek uitgevoerd.

Sleutelkastjes

Het komt helaas vaker voor dat inbrekers sleutelkastjes (proberen te) forceren. Deze kastjes hangen vaak bij de entree of in een portiek van complexen, maar ook bij woningen. In de kastjes hangen de sleutels waarmee hulpinstanties zich toegang kunnen verschaffen tot een pand, woning en/ of
complex. Hebt u een sleutelkastje in uw pand of complex of bij uw woning let er dan goed op en heb extra aandacht voor verdachte situaties. Als u iets verdachts ziet, dan kunt u 112 bellen.

(2015508933)