Vier relschoppers veroordeeld door politierechter


21 oktober 2015 - Arrondissementsparket Den Haag

Op woensdag 21 oktober moesten vijf verdachten voor de politierechter verschijnen in verband met strafbare feiten die zij volgens het OM pleegden tijdens de rellen in de Schilderswijk. De rellen speelden zich af van maandag 29 juni tot en met donderdag 4 juli, naar aanleiding van het
overlijden van Mitch Henriquez. Vier van de vijf verdachten werden door de politierechter veroordeeld.

Een 22-jarige man uit Den Haag had een agent beledigd en kreeg daarvoor conform eis 50 uur werkstraf.

Een 24- jarige man uit Den Haag gooide stenen naar de politie en kreeg daarvoor uiteindelijk een werkstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Een 21-jarige man uit Den Haag werd vrijgesproken voor het gooien van stenen naar politieagenten.

Een 19-jarige man uit Den Haag had anderen opgeruid door (met gezichtsbedekking) `moordenaars' te roepen naar de politie en wilde armbewegingen te maken, terwijl hij stond in een groep mensen en de rellen aan de gang waren. Daarnaast zijn twee openstaande zaken van hem afgedaan. Hij kreeg een
werkstraf van 120 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en een gevangenisstraf van 29 dagen die hij nog open had staan, moet hij uitzitten.

Een 21-jarige man uit Den Haag gooide (licht) vuurwerk naar agenten en politieauto's en moet daarom een werkstraf van 80 uur uitvoeren en kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Deel dit op

*