Betaald parkeren in Geldrop Centrum ook met bankpas


Betaald parkeren in Geldrop Centrum ook met bankpas

Publicatie 21 oktober 2015

Op 28 en 29 oktober worden de bestaande parkeerautomaten in Geldrop Centrum omgebouwd. De oude parkeermeters in de Langstraat, het Bogardeind en de Stationsstraat worden vervangen door een centrale parkeerautomaat. Ook de betaalwijze wordt anders. Naast het betalen met contant geld, kunt u
voortaan ook betalen met het zogenaamde DIP&GO systeem. De RTP-pas komt te vervallen.

DIP & GO betaalsysteem

Vanaf eind oktober kunt u betalen met het zogenaamde DIP & GO betaalsysteem. Dit betekent dat u met uw bankpas kunt betalen zonder hiervoor gebruik te moeten maken van uw pincode. Dat is een stuk sneller en bovendien veilig. U kunt natuurlijk ook nog steeds met contant geld betalen.

Tarieven

Tijdens de werkzaamheden blijft betaald parkeren in het centrum van kracht. Het uurtarief blijft EUR 0,71 per uur. U betaalt in Geldrop op maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Na invoering van DIP&GO parkeert u het 2^e uur gratis. Ook parkeert u gratis tijdens koopavonden en
koopzondagen.

RTP (Real Time Parkeren)-pas vervalt

De RTP-pas vervalt. Als u nog een RTP-pas heeft met daarop een eventueel tegoed, dan is het mogelijk om deze in te leveren en het tegoed en de borg van de pas terug te krijgen. U maakt hiervoor een afspraak op het gemeentehuis, via de website of via 14 040.

Meer informatie

Bekijk de informatiefilm over het DIP&GO betaalsysteem. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Philip Wouters. Hij is bereikbaar via 14 040.