Haalbaarheid verplaatsing Cultureel Centrum De Kei wordt nader onder..


De gemeenteraad heeft op 22 september besloten om het scenario waarin gekeken wordt naar verplaatsing van De Kei naar de St. Jozefschool (scenario 2, sobere variant), verder uit te werken. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan kiest men voor de uitwerking van een alternatief, namelijk het
opknappen van de huidige Kei voor 15 jaar. Tijdens de raadsvergadering van 10 november zal een eerste inzicht worden geboden in de haalbaarheid van een verplaatsing van de functies van De Kei naar de St. Jozefschool. Een daadwerkelijk besluit volgt in 2016 als het onderzoek is afgerond.

Achtergrond

De gemeente heeft samen met woningcorporatie Wooninc., Stibex en RSZK afspraken gemaakt over twee haalbaarheidsonderzoeken. In het eerste onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheid om 40 seniorenwoningen te ontwikkelen op een deel van het grasveld ten zuiden van de Wilhelminalaan en 28 AWBZ-
verpleegwoningen achter het voormalige gemeentehuis aan de Groeneweg. In het tweede haalbaarheidsonderzoek wordt onderzocht of het haalbaar is om de functies van cultureel centrum De Kei te verplaatsen naar de St. Jozefschool met uitbreiding op de plaats van het voormalige gemeentehuis.

Op verzoek van de gemeenteraad zijn uiteindelijk drie scenario's onderzocht, namelijk:

* verbouwing huidige Kei (voor 30 jaar);
* verplaatsing naar de St. Jozefschool, sobere variant (voor 40 jaar);
* verplaatsing naar de St. Jozefschool, uitgebreidere variant met licht- en geluidinstallatie en uitschuifbare tribune (voor 40 jaar).