Donderdag 22 oktober in Bureau Rijnmond


Donderdag 22 oktober in Bureau Rijnmond

Laatste update:
21-10-2015 | 15:49

Rotterdam - In `Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie onder andere beelden van verdachten van misdrijven. In aflevering 32 vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken.

Straatroven Vlaardingen

In de nacht van 1 op 2 augustus 2015 werden in Vlaardingen kort na elkaar 3 straatroven gepleegd: op de Holysingel, de Westlandseweg en de 2^e Van Leyden Gaelstraat. Vermoedelijk zijn hiervoor dezelfde jongens verantwoordelijk. Bij de straatroven bedreigden ze hun slachtoffers met een
vuurwapen. De politie denkt dat dezelfde jongens ook de straatroof op het Boerderijpad pleegden in de nacht van 31 juli op 1 augustus. In de uitzending een reconstructie van deze zaken en beelden van de verdachten die bij toeval gefilmd bleken.

Diefstal jassen

Uit de winkel van Nikkie Plessen aan de Meent in Rotterdam werden op zondag 13 september twee dure leren jassen gestolen door een man. In Bureau Rijnmond worden beelden van deze man getoond.

Pinnen met gestolen pas

Een 88-jarige Rotterdamse werd in april 2015 het slachtoffer van de diefstal van haar pinpas. Vanuit haar woning aan de Hoofdlaan wist iemand haar pas te stelen en daarmee flink wat geld op te nemen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte op diverse plekken met de pinpas heeft gepind. Dat
gebeurde in Nijmegen en in Rotterdam. In Bureau Rijnmond worden beelden van deze pinner getoond.

Zware mishandeling Coolsingel

In de vroege ochtend van zondag 20 september wordt een 28-jarige Rotterdammer na een avondje stappen ernstig mishandeld op de Coolsingel. De dader laat het slachtoffer bewusteloos achter en gaat er met twee vrouwen vandoor in een lichtkleurige Fiat500 die op de Stadhuisstraat geparkeerd staat.
Er worden duidelijke beelden van de verdachte getoond.

Bureau Rijnmond is te zien na het nieuws rond 17.20 uur bij TV Rijnmond. De uitzending wordt ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.