Gemeente Vlagtwedde - Cittaslow en de Nacht van de Nacht


RSS

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Er zijn maar weinig plekjes te vinden waar het `s nachts nog echt donker is. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Bovendien heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid
en het afweersysteem van mens en dier. Daarom doet Cittaslow Westerwolde graag mee aan de Nacht van de Nacht. Op zaterdag 24 oktober gaat op verschillende plaatsen de verlichting uit en worden nachtactiviteiten georganiseerd.

Het Klooster Ter Apel organiseert samen met Staatsbosbeheer een rondleiding door het Klooster en de donkere bossen daar omheen. De gemeente Vlagtwedde dooft de verlichting voor het gemeentehuis en op de parkeerplaats naast het gemeentehuis.

Doof ook uw verlichting!

We roepen alle inwoners en bedrijven in de gemeente op om dit voorbeeld te volgen en tijdens de Nacht van de Nacht reclameverlichting en tuinverlichting te doven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl . Daar staan ook de activiteiten vermeld die georganiseerd worden en kunt u uw eigen activiteit aanmelden.

Gepubliceerd op: 21 oktober 2015