Takkendag op 28 oktober in De Ronde Venen


Op woensdag 28 oktober wordt in de hele gemeente snoeihout ingezameld. Tijdens deze takkendag kunt u uw grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg. Om de inzameling van het grof tuinafval goed te laten verlopen, zijn voor deze takkendag een aantal spelregels opgesteld.

* Zorg dat het grof tuinafval uiterlijk om 7.30 uur aan de openbare weg ligt, want dan begint de inzameling. Bied het grof tuinafval niet eerder aan dan tijdens de inzameldag; dit voorkomt dat het (over de weg) wegwaait of dat inwoners los tuinafval erbij leggen.
* Bind het grof tuinafval met touw stevig bij elkaar tot hanteerbare bundels. Dit voorkomt dat het afval wegwaait. Los tuinafval wordt NIET meegenomen.
* Verpak het grof tuinafval niet in plastic of dozen; de inzameldienst neemt het afval dan niet mee.
* Een maximum van 2,5 kubieke meter aan grof tuinafval mag worden aangeboden.
* De hanteerbare bundels mogen niet langer dan 150 centimeter en niet zwaarder dan 20 kilogram zijn.
* De takken mogen niet dikker zijn dan 7 centimeter vanwege de kans op schade aan de messen van de inzamelwagen.
* Fijn snoeiafval en tuinafval dat niet te bundelen is ,kunt u in de gft-container kwijt die op dezelfde dag geleegd wordt.

Het belgebied
In het belgebied wordt grof tuinafval alleen opgehaald als het vooraf is aangemeld. Bewoners van het belgebied dienen grof tuinafval uiterlijk maandag 26 oktober voor 12.00 uur aan te melden via T. 0297 29 16 16. De straten die bij het belgebied horen, zijn te vinden in de folder
afvalinzameling (te vinden via E. www.derondevenen.nl) en in de "afvalwijzer" (applicatie voor mobiele telefoon of iPad).