Parkeerverbod voor fietsen in een deel van de Molenstraat


Per 1 november 2015 is het verboden om fietsen te parkeren in de Molenstraat tussen de Hoogstraat en Herenstraat. De reden hiervoor is dat geparkeerde fietsen hinder veroorzaken voor wandelend publiek, vooral mensen in rolstoelen, met rollators of wandelwagens. Daarnaast geven de hulpdiensten
aan dat de bereikbaarheid van delen van de binnenstad in gevaar komt door de vele fietsen die er dagelijks geparkeerd staan. Bijkomend effect is dat de aantrekkelijkheid van de straat vermindert door de fietsen. De gemeente heeft als alternatief extra fietsbeugels geplaatst in de Herenstraat.



Handhaving mogelijk

Met dit verbod kan de gemeente handhaven op geparkeerde fietsen. Fietsen kunnen worden verwijderd en afgevoerd naar de Stadswerf (Nudepark). De eigenaar van de fiets kan hier tot drie maanden na het verwijderen de fiets ophalen tegen betaling van verwijderingskosten.

Bewoners worden via een brief op de hoogte gesteld van het ingevoerde parkeerverbod. Om passanten te informeren worden borden geplaatst.



Levendige binnenstad zonder overlast

Wethouder Han ter Maat: 'Wageningen heeft een levendige binnenstad en dat moet ook zo blijven. De fietsen horen in het straatbeeld, maar dat betekent niet dat ze overal geparkeerd kunnen worden. In dit deel van de Molenstraat staan ze in de weg voor de hulpdiensten. Daarnaast geven de
horecaondernemers aan dat door de vele fietsen de straat onaantrekkelijk oogt en problemen geeft met terrassen. Reden voor ons om vlakbij fietsbeugels te plaatsen waar de fietsbezitters hun fiets veilig kunnen stallen zonder dat ze in de weg staan'.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 21 oktober 2015