Op 7 november dag over stamboomonderzoek bij Archief Eemland


21 oktober 2015Wie waren je voorouders en hoe zoek je ze op? Zaterdag 7 november is er bij Archief Eemland in het Eemhuis een dag over stamboomonderzoek (genealogie). Iedereen die hiervoor belangstelling heeft is welkom. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven.

Ook in Amersfoort zijn veel mensen bezig om op internet en in archieven na te zoeken waar hun roots liggen. Deze zoektocht en het verwerken van alle gegevens kan een moeilijke opgave zijn. Daarbij kan Archief Eemland hulp bieden. Op de speciale dag op 7 november is er een informatiemarkt, kunt
u leren over speciale computerprogramma's, zijn er presentaties, lezingen en rondleidingen. Ook zijn er een adviespunt archiefstukken en een helpdesk voor stamboomonderzoekers.

Eindredacteur Jan van Holsteyn van het tv-programma Verborgen Verleden verzorgt die dag een lezing over de manier waarop het programma wordt gemaakt. De lezing begint om 13.30 uur in het Eemhuis.



Archief Eemland kent ook een maandelijks spreekuur voor vragen over onderzoek naar familiegeschiedenis. Het archief verzorgt dit samen met de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Amersfoort en omstreken. Elke tweede donderdag van de maand tussen 14.00 uur en 16.00 uur kunnen
geinteresseerden terecht bij verschillende experts die vragen kunnen beantwoorden over het starten van een stamboomonderzoek, adviezen bij het vastlopen van een zoektocht en het verkrijgen van handige internettips.



Meer informatie staat op de website: www.archiefeemland.nl



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email