Vervanging putkoppen riool Ministerbuurt


Gepubliceerd op: 21 oktober 2015, Laatst bewerkt op: 21 oktober 2015

Putkop

Als onderdeel van de grote rioolrenovatie in de Ministerbuurt vervangt de gemeente van eind oktober tot half november de putkoppen in de Ministerbuurt Oost en West van eind oktober tot half november. Later zal hetzelfde gebeuren in de Ministerbuurt Noord.

Per dag vervangen we ongeveer 4 putkoppen. In de tekeningen in de bijlagen kunt u zien waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden.

Tijdens de werkzaamheden is er eningzins sprake van verkeershinder en stellen we tijdelijke parkeerverboden in vlakbij de putten. Gedurende de dag sluiten we korte stukken straat tijdelijk af voor autoverkeer. Aan het einde van elke werkdag is de straat weer open.

Wat zijn putkoppen?

Een putkop is een betonnen frame met een stevige metalen deksel. De deksel kan als het nodig is, verwijderd worden om de buizen te reinigen en te inspecteren. De oude deksels roesten vooral aan de onderzijde door de riooldampen. Ook kunnen deze in de loop van de tijd gaan klepperen.

Zie ook

* Duurzame renovatie rioolstelsel Ministerbuurt

Kaartje Ministerbuurt, klik voor meer info rioolwerkzaamheden

Delen van het rioolstelsel in Rijswijk zijn oud en aan vervanging toe. Daarom gaat de gemeente de komende jaren wijk voor wijk het riool herstellen. Daarmee is de stad voor de komende vijftig jaar weer voorzien van een goed werkend riool. Een van de wijken die op korte termijn gerenoveerd
wordt, is de Ministerbuurt.

* Test uw kennis over het riool

In oktober starten in de Ministerbuurt renovatiewerkzaamheden aan het riool. Het rioolstelsel is voor het grootste deel onzichtbaar. Maar veel van wat een woonhuis binnenkomt verlaat via dat rioolstelsel weer de woning. Wat gebeurt er eigenlijk in het riool met al die dingen en waarom moet
de gemeente het riool regelmatig onderhouden? De gemeente is benieuwd wat haar burgers nu al weten en wat ze kan doen om een verstandig gebruik verder te stimuleren.

Bijlagen
Naam Grootte
vervangen_putkoppen_week_44-opb.pdf 207.92 KB
vervangen_putkoppen_week_45-opb.pdf 239.22 KB
vervangen_putkoppen_week_46-opb.pdf 225.19 KB


You might possibly need extra software to open these filesMore information about downloads

* Deel Vervanging putkoppen riool Ministerbuurt op Facebook
* Twitter