Mannen aangehouden voor woninginbraak


Mannen aangehouden voor woninginbraak

Laatste update:
21-10-2015 | 17:17

Kampen, Amsterdam - De politie heeft dinsdag 20 en woensdag 21 oktober een 22-jarig man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Dronten aangehouden. Ze worden verdacht van een woninginbraak die 25 september plaatsvond in Kampen. De verdachten kwamen in beeld na een uitgebreid onderzoek.

Vrijdag 25 september werd er in gebroken bij een woning aan de Sint Nicholaasdijk. Tijdens de inbraak werden een flink geldbedrag en bankpassen buitgemaakt. De politie heeft technisch onderzoek verricht en buurtbewoners en getuigen gesproken.





Camerabeelden

De bewoner van het huis werd al snel gealarmeerd door de fraude instantie van zijn bank omdat er hoge bedragen werden opgenomen met een van de gestolen bankpassen. Op basis van de bankgegevens werd duidelijk waar de pas werd gebruikt. De politie heeft camerabeelden opgevraagd.

Aanhoudingen

Het onderzoek leidde naar de verdachte in Amsterdam. Hij is dinsdag in zijn woonplaats aangehouden. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte uit Dronten. Er wordt nog bekeken of de mannen ook betrokken zijn bij andere woninginbraken. Voorlopig zitten ze vast.





Inbraak voorkomen

Woninginbraken hebben een enorme impact op hun slachtoffers. De aanpak van dit zogeheten Hoge Impact Delict heeft topprioriteit bij de politie. De politie kan deze problemen niet alleen aanpakken. Daarvoor heeft zij de hulp nodig van anderen. De politie werkt daarom veel samen met partners
zoals gemeenten, woningcorporaties, e.d. Ook hebben inwoners zelf een belangrijke rol in het voorkomen van deze misdrijven. Gezamenlijk moeten we zorgen voor een veiligere samenleving.

(2015469737) NV