Net ophalen bij I-Sec | CNV Dienstenbond


Inmiddels zijn we een aantal maanden verder na de uitslag van de tender op Schiphol en de ingebruikname van nieuwe lanes en werkwijze. Dat dit veel (opstart)problemen met zich mee bracht, werd snel duidelijk. Daarom is al in een vroeg stadium met de beveiligingsbedrijven en Schiphol een
overleg gestart om problemen en oplossingen te bespreken. Dit overleg is in de zomer beeindigd met de afspraak dat we met de individuele beveiligingsbedrijven de gesprekken zullen voortzetten. Dit overleg bij I-Sec staat gepland op 29 oktober.

Onderwerpen

Het overleg tussen de vakorganisaties, I-Sec en de OR van I-Sec staat in het teken van een aantal onderwerpen. Zo hebben we het over de planning en de capaciteit op de lanes. Er zijn bij I-Sec vlak na de tender 150 nieuwe mensen aangenomen om de problemen op te lossen. Ook was een knelpunt dat
er te weinig vrouwen waren, waardoor de werkbelasting voor vrouwen groot was en zij niet toe kwamen aan pauzes. Bij verschillende bedrijven was het naleven van de maximaal toegestane statijd een probleem, zo ook bij I-Sec. Regelmatige overschrijdingen kwamen voor.

Verbouwing Schiphol

Helaas bleek de verbouwing op Schiphol ook niet feilloos. Zo waren lounges niet klaar of te ver weg om daar optimaal gebruik van te maken. En waren er technische mankementen aan de nieuwe apparatuur. Of waren de omstandigheden niet altijd optimaal, zoals aanwezigheid van tocht, kou of lawaai.

Net ophalen

Het is tijd om het net opnieuw op te halen. Wat is de stand van zaken? Hoe zit het met de bezetting, de statijden, overwerk? Hoe zit het met de voorzieningen voor beveiligers, hoe is het met de techniek van de gebruikte apparatuur?

Heb je ervaringen hierover, wil je wat aan ons meegeven voor het overleg, meld ons dit dan! Mail je opmerkingen of vragen naar je bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvdibo.nl. Doe dit voor woensdag 28 oktober zodat we je vragen of opmerkingen (anoniem) mee kunnen nemen. We houden je op de
hoogte!

CAO

I-Sec is inmiddels lid van de Nederlandse Veiligheidbranche en daarmee ook gebonden aan de cao Particuliere Beveiliging. De onderhandelingen over een nieuwe cao lopen op dit moment volop. Meer weten? Kijk op onze site www.cnvdienstenbond.nl of op onze facebookpagina van CNV Beveiliging.

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met je bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvdibo.nl of per telefoon 023-5670626. Voor de volledigheid vermelden we je, dat Debbie helaas tot 28 oktober afwezig is.





Terug