Prijsuitreiking 42e Film Fest Gent op woensdag 21 oktober

Persbericht: 15-10-2015 voor onmiddellijke release

Prijsuitreiking 42e Film Fest Gent op woensdag 21 oktober

Film Fest Gent nodigt u van harte uit voor de prijsuitreiking van de verschillende competitieprijzen op woensdag 21 oktober om 12:00 in het Gentse Stadhuis.

De internationale jury wordt dit jaar voorgezeten door Sir Alan Parker en bestaat verder uit juryleden Marjane Satrapi, Caroline Strubbe, Franco Lolli en Boyd van Hoeij. De jury reikt zowel de Grote Prijs voor Beste Film als de Georges Delerue Award voor de Beste Soundtrack uit in de officiële competitie. Aan elke prijs is een distributiepremie en mediacampagne verbonden ter ondersteuning van de film in de bioscoop. De jury kiest eveneens de winnaar van de Gentse voorronde van de Europese Kortfilmcompetitie. De beste kortfilm mag volgend jaar meedingen naar de hoofdprijs, een bekroning op de European Film Awards Ceremony met de titel van Best European Short.

Daarnaast deelt ook de kortfilmjury de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uit. Deze jury bestaat uit juryvoorzitter Dirk Van Extergem, directeur van het Offscreen Film Festival, regisseur Ely Dagher, grafisch designer Amira Daoudi, actrice Charlotte De Bruyne, producer Emmy Oost en acteur Mathias Sercu. De prijs heeft een waarde van €2000.

De Prijsuitreiking gaat door op woensdag 21 oktober om 12:00 in het Gentse Stadhuis, Botermarkt 1.

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via elisa@filmfestival.be.

Graag tot dan!

Het festivalteam