CNN start social media campagne fly to freedom tegen moderne slavernij

CNN start social media campagne fly to freedom tegen moderne slavernij

Op 21 oktober start CNN een social media campagne Fly to Freedom gericht tegen moderne slavernij. Vaak wordt gedacht dat slavernij iets is uit het verleden. Maar op dit moment zijn er in de wereld zo’n 20 tot 30 miljoen moderne slaven. Sinds 2011 richt CNN de spotlights op moderne slavernij in het permanente CNN Freedom Project. Tony Maddox, CNN International EVP, werd eerder dit jaar geëerd door John Kerry, de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, voor de inspanningen van het CNN Freedom Project tbv de strijd tegen mensensmokkel.

Met de nieuwe social media campagne wordt de hulp van het wereldwijde publiek ingeroepen om op te staan tegen moderne slavernij.

Papieren vliegtuigje

Het Freedom Project symbool is een papieren vliegtuigje die de weg naar vrijheid symboliseert. CNN vraagt haar toeschouwers en volgers wereldwijd het volgende te doen:

1) Vouw een papieren vliegtuigje

2) Doe een belofte waarmee je aangeeft slavernij uit te willen bannen

Bijv.

- “Ik doe en schenking aan een instelling tegen mensensmokkel”

- “Het volgende geschenk dat ik koop is slavernij vrij”

- “Ik vraag mijn regering wat zij doen om slavernij te beëindigen”

Of bedenk je eigen belofte

3) Toon een foto of video van het vliegtuigje met je belofte op social media met gebruik van de hashtag #FlyToFreedom.

4) Nomineer twee vrienden om hetzelfde te doen door ze te taggen in je social media post.

De beste inzendingen zullen te zien zijn op CNN.com en in een speciale video op CNN International.

Doe mee aan de campagne en help moderne slavernij te beëindigen Het is overal om ons heen. Het moet stoppen.

Voor meer info over het CNN Freedom Project zie: http://edition.cnn.com/specials/world/freedom-project

Freedom plane with pledge

CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in vijf verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 392 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika. De afgelopen jaren won CNN verschillende prestigieuze prijzen voor haar journalistieke werk, waaronder onlangs de Asian Television Award Cable & Satellite Network en werd twee maal uitgeroepen tot Royal Television Society News Channel of the Year. Het CNN digitale netwerk is een topnetwerk voor online nieuws, mobiel nieuws en sociale media. CNN heeft 41 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner company.