Onbemand 24-uurs tankstation niet welkom op Scheveningen 21 oktober 2015 Het CDA heeft grote twijfels bij de voorgenomen uitbreiding van een tankstation op de badhuisweg op Scheveningen. Deze is voornemens 24 uur per dag open te gaan

21 oktober 2015

Het CDA heeft grote twijfels bij de voorgenomen uitbreiding van een tankstation op de badhuisweg op Scheveningen. Deze is voornemens 24 uur per dag open te gaan en in de nachtelijke uren geen personeel in te zetten. Het CDA wil dat de gemeente goed kijkt naar eventuele gevolgen voor omwonenden.

CDA-woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff: `'Ik twijfel, net als bewoners, aan de wenselijkheid dat een benzinestation midden in een woonwijk 24 uur per dag open is zonder bemanning. Denk bijvoorbeeld aan overlast voor omwonenden; er zal meer nachtelijk verkeer in de straat rijden en geluid geproduceerd worden. En ook de veiligheid kan in het geding zijn; wanneer calamiteiten zich voordoen in de nacht, er raakt bijvoorbeeld een slang los waardoor benzine lekt, is er geen bemanning om hierop te acteren.'' Het CDA wil van het college weten of met deze en andere eventuele gevolgen voldoende rekening wordt gehouden bij de overweging over het toestaan van een onbemande 24-uurs benzinestation midden in een woonwijk en op welke manier er rekening wordt gehouden met omwonenden.