FUJIFILM lanceert de FUJINON XF35mmF2 R WR

High performance prime lens met standaard brandpuntsafstand zorgt voor scherpe beelden met snelle autofocus. Weerbestendig en compact lichtgewicht ontwerp voor gebruiksgemak.

21.10.2015

XF35mmF2 R WR Black

XF35mmF2 R WR Black

XF35mmF2 R WR Silver

XF35mmF2 R WR Silver

XF35mmF2 R WR lens diagram

XF35mmF2 R WR lens diagram

X-T1 Black with XF35mmF2 R WR Black

X-T1 Black with XF35mmF2 R WR Black

X-T10 Silver with XF35mmF2 R WR Silver

X-T10 Silver with XF35mmF2 R WR Silver

FUJIFILM introduceert in november de "FUJINON XF35mm F2 R WR", FUJIFILM's nieuwste toevoeging aan de "X-serie" productreeks van verwisselbare lenzen voor premium systeemcamera's. De lens heeft een brandpuntsafstand die equivalent is aan 53mm1, met een kijkhoek die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog en een maximale diafragma van F2.0.

De FUJINON XF35mm F2 R WR is een prime lens met een standaard brandpuntsafstand die scherpe beelden levert met een mooie bokeh (de onscherpte die buiten het scherptevlak ligt). Het objectief van negen elementen in zes groepen (inclusief twee asferische elementen) creeert een perfecte balans tussen hoge beeldkwaliteit en compacte afmetingen. De lens heeft de kleinste diameter van de line-up en dankzij het interne focussysteem en een stepping motor, wordt er een autofocus-tijd van slechts 0.08 seconden2 gerealiseerd. De buitenkant van de lens is weer- en stofbestendig en werkt bij temperaturen tot -10DEGC. De lens is ideaal voor elke situatie en toepassing; dit is de nieuwe norm voor alle fotografiefans.

* *^1 Equivalent aan 35mm.

* ^*2 Voldoet aan CIPA (Camera & Imaging Products Association) richtlijnen, interne meting, tijdens high performance modus.

1. Belangrijkste kenmerken

Scherpe hoge beeldkwaliteit

Objectief van negen elementen in zes groepen geeft een scherpe, rijke beeldkwaliteit, zelfs bij een diafragma van F2.0.

Compact en discreet

Omdat er twee asferische lenzen worden gebruikt, kon de buitenkant klein en compact worden gehouden. Het slanke, stijlvolle ontwerp is slechts 45.9mm lang en heeft een diameter van 60mm, waardoor het makkelijk in gebruik is en de fotograaf er nauwelijks mee opvalt. Dit maakt het de perfecte lens voor portretten en voor straat- en reportagefotografie.

Snelle autofocus van 0.08 sec3

Een intern focussysteem, dat de kleine en lichtgewicht lenselementen beweegt, geeft samen met een stepping motor een bijna geluidloze, precieze en snelle autofocus - een must voor alle snapshooters die een spontaan moment willen vastleggen.

Metalen buitenkant, weer- en stofbestendig en werkt bij lage temperaturen tot -10DEGC

De buitenkant van de lens is volledig gemaakt van metalen onderdelen, zodat hij stevig genoeg is voor uiteenlopende situaties. De subtiele structuur van de metalen delen zorgt voor een prettige gebruikservaring en zorgt er bovendien voor dat hij ook nog makkelijk en precies te gebruiken is met natte handen of handschoenen. De lens heeft een weer- en stofbestendige structuur met acht sluitingen op de lensromp, die de lens beschermen tegen regen, stof en waterdruppels wanneer men buiten fotografeert. De lens werkt zelfs bij temperaturen tot wel -10.

Twee typen zonnekappen

Zonnekappen blokkeren het overbodige licht, waardoor maximale optische prestaties kunnen worden gehandhaafd. Er zijn twee typen zonnekappen beschikbaar voor de XF35mm F2 R WR. Een lichtgewicht, compacte circulaire zonnekap wordt standaard bijgeleverd en een klassieke en stijlvolle metalen zonnekap, de LH-XF35-2, kan optioneel worden aangeschaft. Beide zonnekappen kunnen met de lensdop worden gebruikt.

* ^*^3 Voldoet aan CIPA (Camera & Imaging Products Association) richtlijnen, interne metingen, tijdens high performance mode.

2. Belangrijkste Eigenschappen

* Type FUJINON LENS: XF35mm F2 R WR

* Lensconstructie: 9 elementen 6 groepen (inclusief twee asferische elementen)

* Brandpuntsafstand: f=35mm (35mm equivalent: 53mm)

* Angle of view: 44.2DEG

* Max. diafragma: F2

* Min. diafragma: F16

* Diafragma control

* Aantal lamellen: 9 (ronde diafragma-opening)

* Step-grootte: 1/3 step (19 steps)

* Scherpstelbereik: 35cm infty

* Max. vergroting: 0.135x

* Uitwendige afmetingen: diameter * lengte (bij benadering) (afstand van de rand van de lensbevestiging): f60.0mm x 45.9mm

* Gewicht (bij benadering) (exclusief doppen en kappen): 170g

* Filter-grootte: f43mm

* Leverbaar in zwart en zilver

* Accessoires

* Lensdop: FLCP-43

* Lensdop achter: RLCP-001

* Zonnekap Een zachte doek

3. Support Informatie

Een firmware update is noodzakelijk voor alle Fujifilm X series camera bodies voor volledige compatibiliteit. De firmware zal vanaf 29 oktober 2015 beschikbaar zijn. Kijk op de volgende website voor meer informatie: http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/fw_table.html

FUJINON XF35mm F2 R WR: Adviesprijs: 399,- Euro Beschikbaar vanaf: November 2015