Zeer geslaagde Special Olympics Haarlemmermeer

geplaatst op 21 oktober 2015

Op 26 september jl. werd in Hoofddorp de regionale editie van de Special Olympics georganiseerd, een samenwerking tussen Sportservice Haarlemmermeer, Special Olympics Nederland en een aantal lokale sportverenigingen. Ruim 380 sports kwamen in actie en deden mee met de sporten judo, tennis, atletiek, hockey en zwemmen.

Opening

In de ochtend vond de opening plaats voor alle deelnemers. Onder muzikale begeleiding van dweilorkest de Schuimkragen werden de sporters binnen gehaald. Vervolgens werd de `Olympische' vlam binnen gebracht door een delegatie van de politie. De dag werd officieel geopend door Wethouder Adam Elzakalai en dagvoorzitter Henk Jan Kerkhoff.

Judo en zwemmen

In het Sportcomplex Koning Willem Alexander kwamen de judoka's in actie. De sporters werden ingedeeld in vijf verschillende niveaus, om het toernooi zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Naast het toernooigedeelte werd er voor de deelnemers ook een clinic verzorgd onder leiding van onder andere Olympisch medaillewinnaar Claudia Zwiers en bondcoach Benito Maji. Daarnaast was ook het zwembad goed gevuld met fanatieke sporters. De zwemmers konden mee doen met verschillende onderdelen, waaronder de 50 meter vrije slag en de estafette.

Hockey, atletiek en tennis

Op een tweede locatie, aan de andere kant van Hoofddorp, werden de sporten tennis, atletiek en hockey beoefend. Op de atletiekbaan bij Atletiekvereniging Haarlemmermeer konden de sporters zich inschrijven op de onderdelen sprint, kogelstoten, en verspringen en de tennissers konden meedoen met zowel het enkel- als het dubbelspel. Het mooie weer deze dag speelt zeker een rol op het sportpark, maar de sfeer op de velden was uitstekend.

Zeer geslaagde dag

Er kan worden terug gekeken op een fantastisch evenement en de organisatie van Special Olympics Nederland is vol lof over het evenement. De dag werd gekenmerkt door alleen maar vrolijke en blije gezichten van sporters en begeleiders. De dag is tot stand gekomen door een goede samenwerking met lokale sportverenigingen en de inzet van talloze vrijwilligers.

De compilatie hier onder geeft een mooie indruk van het evenement.