Gemalto levert IoT smart data aan hulpdiensten overal in de Verenigde Staten

Amsterdam, 21 oktober 2015 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, levert bruikbare, up-to-the minute data aan hulpdiensten in het veld. Gemalto's SensorLogic Application Enablement Platform in de cloud vertaalt belangrijke informatie met Intrado, een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor 112-hulpdiensten, en stuurt waarschuwingen naar hulpdiensten om hun responstijd en resultaten te verbeteren terwijl het tegelijkertijd de ontwikkelingen continu in de gaten houdt.

Gegevens van externe sensoren worden verzameld door Gemalto's SensorLogic Application Enablement Platform, die deze vertaalt naar eenvoudig te gebruiken informatie. Intrado's middleware, dat met de hulp van Prodapt ontwikkeld werd, stuurt dit via een beveiligd webportaal en SMS-berichten automatisch door naar hulpdiensten. Live gegevens van de activiteiten zijn te allen tijde beschikbaar, via een app op een smartphone, tablet of ander aangesloten apparaat. Deze gegevens omvatten dynamische weersomstandigheden, videobeelden van IP-camera's en de GPS locatie van incidenten. De doorlopende informatiestroom stelt hulpverleners in staat om complexe noodsituaties beter te begrijpen, waardoor ze goed voorbereid op de plaats van hun reddingsoperatie aankomen.

'We hebben voor de technologie van Gemalto gekozen vanwege hun breed scala aan deskundigheid op het gebied van IoT-projecten in alle formaten,' zegt Kevin Coyne, VP Product bij Intrado. 'Met de bewezen technologie en ondersteuning van Gemalto, en met onze eigen jarenlange ervaring met hulpdiensten, is het met onze oplossing eenvoudig om van ontwerp tot inzet in het veld te komen.'

'We hebben na een grondige evaluatie voor Gemalto's SensorLogic-platform gekozen. Dit platform heeft ons, als systeemintegrator, geholpen bij de ontwikkeling, de integratie van apparatuur en de inzet van de Emergency Aware Services - zowel voor web- als voor mobiele applicaties,' aldus Meena Krishnan, Vice President, Prodapt M2M/IoT Services. 'Met goed gedefinieerde API's, testbank en 24-uurs technische ondersteuning was Prodapt in staat om Intrado naadloos bij te staan bij de end-to-end implementatie met het SensorLogic-platform.'

'De op de cloud gebaseerde SensorLogic M2M-oplossing biedt beveiligings- en reddingsdiensten meer bruikbare gegevens die zij kunnen raadplegen als zij in tijdgevoelige en dringende responssituaties besluiten moeten nemen,' zegt Juan Carlos Lazcano, Vice President M2M voor Noord-Amerika bij Gemalto. 'Ons flexibel en robuust platform kan worden gebruikt in vele soorten werksituaties, afhankelijk van de behoefte of het om kritieke situaties gaat, om opsporing of opvolging, of zelfs om een meer verbonden ervaring bij het kamperen.'

Voor meer informatie: Gemalto heeft een uitgebreide case study geschreven, en visuele inhoud voor een dieper inzicht in de werkzaamheden van beide ondernemingen op het gebied van het IoT. We nodigen u ook uit om deel te nemen aan een gratis webinar, Building a Smarter Internet of Things, georganiseerd door Intrado, Gemalto en Frost & Sullivan.

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2014 van EUR 2,5 miljard en met gerenommeerde klanten in meer dan 180 landen.

Gemalto helpt mensen elkaar te vertrouwen in een steeds meer verbonden digitale wereld. Miljarden mensen wereldwijd willen een betere levensstijl, slimmere woonomgevingen en de vrijheid om - altijd en overal - te communiceren, te winkelen, te reizen, te bankieren, zich te vermaken en te werken op een prettige en veilige manier. In deze snel veranderende mobiele en digitale omgeving stellen wij bedrijven en overheden in staat een ruim assortiment van veilige en gemakkelijke diensten aan te bieden door financiele transacties, mobiele diensten, openbare en priveclouds, eHealthcare-systemen, toegang tot eGovernment-diensten, het internet-der-dingen en ticketsystemen voor het openbaar vervoer te beveiligen.

Gemalto's unieke technologieportefeuille - van geavanceerde cryptografische software in een verscheidenheid van vertrouwde voorwerpen tot zeer solide en schaalbare back-officeplatformen voor authenticatie, versleuteling en beheer van digitale referenties - wordt u aangeboden door onze teams van wereldklasse. Onze 14.000 werknemers zijn actief in 99 kantoren, 34 personaliserings- en gegevenscentra, en 24 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 46 landen.

Voor meer informatie zie www.gemalto.com, www.justaskgemalto.com, blog.gemalto.com of volg @gemalto op Twitter.