Controleer uw gegevens voor de WOZ-waarde


Eind februari 2016 valt de aanslag voor de gemeentelijke belastingen en heffingen weer bij u in de bus. U ontvangt hierbij ook de beschikking over de WOZ-waarde van uw woning. U kunt nu via het WOZ-loket (www.zeewolde.nl/woz) controleren of de gegevens, op basis waarvan uw woning gewaardeerd
wordt, kloppen. Denk hierbij aan zaken als de oppervlakte van het perceel of de inhoud van uw woning, aanwezigheid van berging, garage enz.

Wanneer u denkt dat gegevens niet kloppen kunt u dit tot 1 januari 2016 via de website doorgeven. Medewerkers van de gemeente nemen alle wijzigingen die binnenkomen door en corrigeren de gegevens waar nodig.

Eind februari ontvangt u een gecombineerd aanslag- /beschikkingsbiljet voor de gemeentelijke belastingen. U kunt dan ook via het online WOZ-loket van de gemeente het taxatieverslag opvragen. Hierop kunt u zien of de wijzigingen zijn overgenomen. Dat is ook het moment dat u eventueel bezwaar
kunt maken.

Ook als ondernemer kunt u via het WOZ-loket bekijken hoe de waarde van uw object(en) is opgebouwd en eventuele wijzigingen doorgeven.

Ga naar www.zeewolde.nl/woz en kies vervolgens `voormelding'. Als inwoner logt u in met DigiD. Ondernemers kunnen de instructies op de website volgen om in te loggen.