Cittaslow en de Nacht van de Nacht


donderdag 22 oktober 2015

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld.

Logo Cittaslow Klik om te vergroten

Er zijn maar weinig plekjes te vinden waar het `s nachts nog echt donker is. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Bovendien heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en het afweersysteem van mens en dier. Daarom doen de
Cittaslow-gemeenten in Nederland graag mee aan de Nacht van de Nacht. Op zaterdag 24 oktober gaat op verschillende plaatsen de verlichting uit en vinden nachtactiviteiten plaats.

Activiteiten

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en functie van de duisternis. Op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger vindt de `Nacht van de Mythen en Legenden' plaats. Op diverse locaties, waaronder bij het grootste hunebed, in het oertijdpark, in de
keientuin en in de diverse gebouwen, worden spannende en mysterieuze verhalen verteld. In Drouwen start een nachtelijke tocht door het bos bij het Boomkroonpad.

Licht uit

Tijdens de Nacht van de Nacht gaat ook de verlichting van het gemeentehuis in Exloo uit. De gemeente Borger-Odoorn roept alle inwoners en bedrijven op om dit voorbeeld te volgen door reclame- en tuinverlichting te doven.

Meer informatie: www.nachtvandenacht.nl.





Nieuwsberichten