MFA De Rosmolen ontvangt EUR 40.000,- subsidie


MFA De Rosmolen ontvangt EUR 40.000,- subsidie
07-10-2015 Het Oranje Fonds heeft aan stichting Sport & Recreatie Beneden-Leeuwen subsidie toegekend.
Dit bedrag wordt gebruikt voor de aankleding en inrichting van de dorpshuiszaal van MFA De Rosmolen.

MFA De Rosmolen is een maatschappelijk knooppunt in Beneden-Leeuwen, bestaande uit een sportzaal, dorpshuiszaal, bibliotheek en horecagedeelte. Stichting Sport & Recreatie Beneden-Leeuwen is vanaf de officiele opening op 20 november 2015 geheel eigenaar en exploitant van de MFA De Rosmolen. De
Stichting stelt zich ten doel een ontmoetingsplek tot stand te brengen. Dit doet zij door de samenwerking tussen de verenigingen en gebruikers te promoten, zodat het aanbod van sport en recreatie in stand kan blijven en zelfs wordt uitgebreid.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met EUR 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgden dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en
zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De gemeente West Maas en Waal heeft de Stichting Sport & Recreatie Beneden-Leeuwen ondersteund bij het aanvragen van de subsidie. Zij draagt deze initiatieven van burgerparticipatie die de leefbaarheid en zelfredzaamheid binnen de gemeente vergroot een warm hart toe.