Acht kersverse buurtbemiddelaars


Voorleeshulp

23 oktober 2015 - Op zaterdag 17 oktober kregen acht nieuw opgeleide buurtbemiddelaars van burgemeester mevrouw Leemhuis-Stout hun certificaat. Al 11 jaar lang zijn in Leidschendam-Voorburg zgn. buurtbemiddelaars actief. Met deze 8 nieuw opgeleide bemiddelaars bestaat de groep nu uit 25
mensen.
Inwoners kunnen een beroep op buurtbemiddeling doen als zij een buren- of buurtconflict hebben. De ervaring van de afgelopen jaren laat zien dat door buurtbemiddeling meer dan de helft de burenruzies opgelost wordt.

Meld het!

Heeft u zelf iets aan de hand wat u graag wilt oplossen, meld dat dan bij de cooerdinator Buurtbemiddeling. Dit kan telefonisch via (070) 300 8323 of per e-mail via buurtbemiddeling@lv.nl. Kijk ook op :www.lv.nl/buurtbemiddeling.
Hoe werkt het?
Buurtbemiddeling werkt zo dat buren zelf hun eigen problemen oplossen met behulp van een speciaal daartoe opgeleide bemiddelaar, waardoor hun verstoorde relatie weer kan herstellen. Inmiddels zijn er in de meeste gemeenten in Nederland buurtbemiddelingsprojecten.

Wat voor zaken zijn geschikt voor buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling gaat meestal over zaken als geluidsoverlast, rommel in trappenhuis of plantsoen, harde muziek, overhangende takken, vernieling, stank, parkeeroverlast, sloopauto's in de straat of pesterijen.

Helft burenruzies opgelost door bemiddeling

Buurtbemiddeling levert een bijdrage aan het verbeteren van de leefbaarheid in buurten en wijken. De ervaring van de afgelopen elf jaar in Leidschendam-Voorburg laat zien dat door buurtbemiddeling meer dan de helft de burenruzies opgelost wordt.

Vrijwillige maar opgeleide bemiddelaars

Buurtbemiddeling is een verantwoordelijkheid van de gemeente. De uitvoering ligt bij vrijwilligers. Het project is onder gebracht bij welzijnsorganisatie Woej. Buurtbemiddelaars zijn speciaal voor dit doel getrainde en opgeleide vrijwilligers. Sommigen zijn actief als professioneel mediator
(bemiddelaar). Met deze 8 nieuw opgeleide bemiddelaars bestaat de groep nu uit 25 personen.



Buurtbemiddelaars