Eerste subsidie woningisolatie uitgereikt(23-10-2015)


Eerste subsidie woningisolatie uitgereikt.

Wethouder Paulien Tanja heeft gisterenmiddag, donderdag 22 oktober 2015, in hoogst eigen persoon de eerste subsidie voor woningisolatie verleend.

Het was de familie Martens aan de Schenkeldijk in Strijen die onlangs als eerste een subsidieaanvraag indiende. ,,We hebben net voor de zomer onze gevel laten isoleren en hoorde van de overbuurman dat je daarvoor tegenwoordig subsidie kan aanvragen. Na contact te hebben gehad met de gemeente
en het aanleveren van de verschillende documenten, was alles snel geregeld. Perfect. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee," aldus de heer Martens tegen Tanja.

De wethouder gaf de eerste toekenning voor de nieuwe duurzaamheidssubsidie een feestelijk tintje door persoonlijk een mooie bos bloemen te overhandigen. Met daarbij de officiele papieren met informatie over de toegekende subsidie. Wethouder Paulien Tanja: ,,Je ziet dat deze familie hier enorm
blij mee is. De nieuwe regeling loopt sinds afgelopen juni, en loopt in principe door tot eind 2018. Of tot het moment dat het subsidieplafond is bereikt. En per aanvraag gaat het dan toch al snel over het maximale bedrag van 500 euro. Mooi meegenomen lijkt mij."

Meer informatie over de nieuwe isolatiesubsidie op onderstaande webpagina.

* Subsidie op woningisolatie