Eerste dagen herfstvakantie spoorvernieuwing Sittard Maastricht

Datum publicatie: 05-10-2015 09:04

Geen treinen van zaterdag 24 tot en met woensdag 28 oktober

De eerste dagen van de herfstvakantie werkt ProRail op meerdere plaatsen aan het spoor tussen Sittard en Maastricht. Het gaat onder meer om emplacement Sittard, station Bunde en de Veestraat in Elsloo. In verband met deze werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Spoorvernieuwing Sittard

Op het emplacement in Sittard worden een aantal wissels vernieuwd. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat de treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. Daarnaast vinden er in Sittard voorbereidende werkzaamheden plaats in verband met de komst van een nieuwe fietsbrug. Hiervoor wordt alvast de bovenleiding verlaagd.

Beveiligen overpad Elsloo

In Elsloo wordt het overpad aan de Veestraat voorzien van beveiliging. Het overpad dat alleen geschikt is voor fiets- en voetgangers krijgt spoorbomen zodat mensen veiliger kunnen oversteken.

Aanpassen perrons station Bunde

Op station Bunde wordt de hoogte van de perrons aangepast. Dat is onderdeel van een landelijk programma om alle perrons in Nederland dezelfde hoogte te geven. Wanneer in de toekomst ook alle treinen dezelfde in- en uitstaphoogte hebben, hebben reizigers overal in Nederland een gelijkvloerse instap.

Doe kort voor vertrek de reisplanner check

Voor de werkzaamheden die starten op zaterdag 24 oktober zijn vijf dagen uitgetrokken. Op zaterdag 24 oktober rijden er geen treinen tussen Maastricht-Randwijck en Sittard en ook niet tussen Maastricht-Randwijck en Valkenburg. Vanaf zondag 25 oktober tot en met woensdag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Maastricht en Sittard. Tussen Maastricht en Maastricht-Randwijck rijden dan geen NS-treinen, maar wel treinen van Veolia. NS zet (snel)bussen in en adviseert reizigers voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen of te kijken op de speciale pagina: www.ns.nl/treinverkeersittardmaastricht.