Benefiettentoonstelling "IMAGINE" in Amsterdam

Persbericht “IMAGINE”

KUNSTUITLEEN | GALERIE | PODIUM BEELDEND GESPROKEN

Geen uitmuntende ziel is gevrijwaard van op z'n minst een beetje gekte - Artistoteles

Van zaterdag 24 tot en met woensdag 28 oktober 2015 vindt er in Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen in Amsterdam-West de benefiettentoonstelling IMAGINE, ten bate van Stichting Vluchtelingenwerk plaats. De opening wordt op zaterdag 24 oktober om 17.00 uur verricht door voormalig minister van Cultuur Hedy d’Ancona.

Zondagmiddag 25 oktober om 14.00 uur zal beeldend kunstenaar Thessa van der Voort dichters uitnodigen om op poëtische wijze van hun betrokkenheid bij de vluchtelingencrisis te getuigen.

De expositie omvat 6 monumentale schilderijen van Aad Veldhoen en 6 scan-art works van Lieve Prins, waarin zij hun compassie met de humanitaire ramp die zich momenteel voltrekt tot uiting hebben willen brengen. Het heeft indringende werken opgeleverd die de toeschouwer op een heftige maar ook poëtische manier confronteert met het drama van de vluchtelingen die per boot de onzekere oversteek naar een eveneens onzekere toekomst maken.

De doelstelling is om geld op te halen door middel van entreeheffing, alsmede gicleedrukken, kunstkaarten en posters van de kunstwerken te verkopen. Vanzelfsprekend zijn de originele kunstwerken van Lieve Prins en Aat Veldhoen ook te koop!

LIEVE PRINS dwingt je als het ware met haar indringende kunstwerken om je te verplaatsen in de situatie waarin het wel eens jouw kind of kleinkind zou kunnen zijn die de verdrinkingsdood sterft. Op het eerste gezicht zijn het prachtige, kleurrijke beelden van jonge kinderen tegen een achtergrond van water. Pas bij het besef wat zij uitbeelden komt de schok. En dat is precies het moment waarop zij jou wil raken.

AAD VELDHOEN maakte deze zes indrukwekkende schilderijen van 150 x 100 cm al jaren geleden, gegrepen als hij was door het lot van de toenmalige Vietnamese bootvluchtelingen. Wat een bittere realiteit dat deze schilderijen actueler dan ooit zijn. Ze zouden gisteren kunnen zijn geschilderd.

Adres:

Galerie Beeldend Gesproken,

Hannie Dankbaarpassage 23,

De Hallen 1053 RT Amsterdam

Tel: 020 3090390