Ajax biedt fans ultieme online beleving met nieuwe site

maandag 26 oktober 2015 13:13

Dit is een origineel bericht van GX Software

Ajax biedt fans ultieme online beleving met nieuwe site Vorige week lanceerde marketingdirecteur Edwin van de Sar in Amsterdam de nieuwe website van Ajax. De site, die is gebouwd op XperienCentral van GX Software, bevat zowel qua content als techniek een aantal belangrijke innovaties.

Storytelling: van zenden naar beleven

Mark van Leest, hoofd Media bij AFC Ajax, was nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe site, die gemiddeld 1 miljoen bezoekers per maand trekt. 'Onze nieuwe site is geent op het concept van storytelling. We richten ons dus niet meer op het zenden van informatie, maar op het bieden van een ultieme online beleving,' aldus Van Leest.

Op de website staat alles in het teken van de eerstvolgende wedstrijd. Voor, tijdens en na de wedstrijd bedient Ajax fans met unieke content, van interviews tot nabeschouwingen. Daardoor worden fans volledig meegenomen in het wedstrijdritme en kunnen ze het merk Ajax van dichtbij beleven.

State-of-the-art techniek

Visuele content geeft de online beleving van fans een extra dimensie. Zo wordt de homepage gedomineerd door mooi, dragend beeld en worden alle video's en foto's van het mediateam van Ajax ontsloten. Dit rijke beeldmateriaal komt extra goed tot zijn recht dankzij het innovatieve Angular Framework. Met deze techniek laden grote hoeveelheden zware bestanden als video's en afbeeldingen zich razendsnel, zodat bezoekers een optimale ervaring hebben.

Nieuws is gemeengoed, dus beleving is key

Het onderscheidende karakter van de website zit hem voor Ajax niet zozeer in de vergelijking met andere voetbalclubs (fans wisselen immers niet snel van club), maar in andere aanbieders van voetbalnieuws. 'Er zijn veel sites met Ajax-nieuws, maar wij onderscheiden ons in betrouwbaarheid en unieke content. Bijvoorbeeld content van achter de schermen', aldus Van Leest.

Samenwerking

Ajax werkt al sinds 2001 met het cms van GX Software en koos voor de nieuwe site opnieuw voor dit platform (Ajax gebruikt daarnaast ook het customer-data-platform BlueConic). Andere betrokken partijen bij de website waren Jungle Minds (concept en design), CrossPhase (contentmigratie) en Blue Billywig en Jet-Stream (video).

Toekomstplannen

Binnenkort zal Ajax de app ook gaan aanpassen, zodat deze een belangrijke rol in de stadionbeleving kan spelen. Onder de noemer 'Matchday app' worden nieuwe functionaliteiten ontsloten, zoals ins en outs rondom de wedstrijd, herhalingen van op het veld en location based services. Verder wordt er op 1 januari een nieuw ticketing-platform gelanceerd.