PRA Health Sciences opent nieuw bioanalytisch laboratorium in Nederland

RALEIGH, N.C., Oct. 26, 2015 (GLOBE NEWSWIRE) -- PRA Health Sciences (PRA) (NASDAQ:PRAH) kondigt de opening aan van zijn gloednieuwe, state-of-the-art bioanalytisch laboratorium in Assen (Nederland). De nieuwe vestiging, die met een oppervlakte van 3.000 m^2 een kwart groter is dan het vorige lab van PRA, beschikt over de modernste apparatuur voor "kleine en grote moleculen" bioanalyse en garandeert een optimale efficientie voor bioanalytische processen. Het nieuwe laboratorium ligt ook dicht bij de Fase I klinieken van PRA in Groningen en Zuidlaren, hetgeen borg staat voor een snel transport en vlotte analyse van de meest tijdkritische monsters en de uitvoering van adaptief klinisch onderzoek.

"Wij zijn er trots op dat wij onze klanten innovatieve laboratoriumdiensten van de hoogste wetenschappelijke kwaliteit kunnen aanbieden in deze nieuwe inspirerende omgeving," verklaart Peter Ketelaar, Vice President Global Bioanalytical Laboratory Services van PRA. "Het nieuwe laboratorium getuigt van de toewijding van PRA om accurate resultaten te leveren en van onze motivatie om bij te dragen tot de klinische ontwikkeling."

De bioanalytische laboratoria van PRA beschikken over meer dan 30 jaar ervaring in het verlenen van bioanalytische diensten ter ondersteuning van klinische en preklinische studies voor zowel kleine als grote moleculen. De laboratoriumdiensten van PRA worden uitgevoerd en gestuurd door gerenommeerde experts met een diepgaande kennis en ervaring op wetenschappelijk en regulatoir gebied, die zo bijdragen tot de succesvolle ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

"Onze investeringen in technologie en vernieuwende diensten onderscheiden PRA van de concurrentie," vult Colin Shannon, de CEO van PRA, aan. "Wij zijn enorm trots op de expertise die we leveren. Door onze kennis zijn wij experts in het uitvoierenvan klinisch onderzoek en kunnen wij onze klanten en patienten snel resultaten van de beste kwaliteit bieden."

PRA heeft GLP-conforme (Good Laboratory Practice) en volledig geharmoniseerde bioanalytische laboratoria in Nederland en de Verenigde Staten (Lenexa, Kansas). Beide zijn strategisch gevestigd in de buurt van de Fase I klinieken van PRA, voor een nauwe samenwerking en snellere besluitvorming in de ontwikkeling van geneesmiddelen.

OVER PRA HEALTH SCIENCES

Bij PRA Health Sciences draait alles om het aanbieden van innovatieve oplossingen aan onze klanten. In nauwe samenwerking met deze klanten willen wij bijdragen aan de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen, door hen te helpen geneesmiddelen te ontwikkelen die levens redden en verbeteren. PRA telt meer dan 11.000 medewerkers in meer dan 80 landen, die een uitgebreide varieteit van diensten voor klinische ontwikkeling in alle fasen verlenen. Van full-service klinische ontwikkeling tot het baanbrekende Embedded Solutions(TM)-model, PRA biedt een breed spectrum van oplossingen aan die beantwoorden aan de wensen van een diverse markt. PRA heeft meegewerkt aan meer dan 100 op de markt gebrachte geneesmiddelen uit diverse therapeutische gebieden en heeft de hoofdstudies of ondersteunende onderzoeken uitgevoerd die hebben geleid tot de vergunning door de FDA en/of internationale instanties van meer dan 50 geneesmiddelen.

VRAGEN: Christine Rogers, Manager - Public Relations, Corporate Communications E-MAIL: rogerschristine@prahs.com TEL.: +1 919.786.8463

HUG#1961029

PRA Health Sciences4130 ParkLake Avenue, Suite 400, 27612 Raleigh, USA