Wat vindt u van de begroting? Praat mee!


Ieder najaar maakt de gemeente Epe een begroting voor de komende vier jaar, de zogenaamde programmabegroting. De begroting is eigenlijk het huishoudboekje van de gemeente. Er staat precies in hoeveel de gemeente ontvangt en hoeveel zij uitgeeft.

De gemeenteraad moet de begroting vaststellen. De raadscommissie en de gemeenteraad vergaderen meerdere keren over de begroting. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en om hierover mee te praten!

Op donderdag 29 oktober om 19.30 uur vergadert de raadscommissie over de begroting. Tijdens de raadscommissie kunnen inwoners, organisaties en instellingen vragen stellen over de begroting en het voorgestelde beleid.

Op maandag 9 november om 16.00 uur vergadert de gemeenteraad vervolgens over de begroting. Dit is het eerste deel van de vergadering van de gemeenteraad over de begroting. Alle politieke partijen geven hun mening over de begroting. Dit noemen we de algemene beschouwingen. Aansluitend volgt er
een reactie van het college van B&W op deze algemene beschouwingen (dit noemen we `de eerste termijn' van het college).

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 12 november om 19.30 uur neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting.

Live volgen via internet

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.

Meer informatie?

In de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws van dinsdag 27 oktober leest u wat er in de begroting staat. Ook staat er in deze Gemeentewijzer al een reactie van iedere politieke partij op de begroting. Deze Gemeentewijzer vindt u onderaan dit bericht. Ook vindt u onderaan dit bericht het
nieuwsbericht over de begroting en de begroting zelf.


Te downloaden:

* Informatie begroting + reacties politiek Gemeentewijzer week 44 - 27 oktober 2015.pdfpdf(2,23 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader

* Begroting 2016 - 2019: Investeren in de samenleving