WMO-raad / Adviesraad Sociaal Domein.


De Adviesraad Sociaal Domein i.o. heeft als taak het college van B en W van de gemeente Mook en Middelaar gevraagd en ongevraagd te informeren en te adviseren over beleid met betrekking tot jeugd(zorg), zorg (Wmo) en participatie (werk en inkomen).

Gedecentraliseerd

De samenleving verandert en het zorgstelsel is sinds 1 januari 2015 gedecentraliseerd vanuit de overheid naar gemeenten. De onderwerpen waarover de voormalige WMO-raad het college van B en W adviseerde, gingen al lang niet meer alleen over de Wmo. Vandaar dat de leden van de WMO-raad hebben
besloten om hun adviesterrein te verbreden naar het gebied van het sociaal domein dat naast de Wmo ook jeugdzorg en werk en inkomen (Participatiewet) behelst.

Andere werkwijze

Gekoppeld hieraan is ook gekozen voor een andere werkwijze, zodat de werkzaamheden beter onder elkaar zijn verdeeld. Zo is er o.a. een commissie Jeugdzorg, een commissie Mantelzorg, een commissie Kernteam Toegang. Elke commissie verdiept zich in de materie van haar adviesterrein, laat zich zo
nodig bijstaan door ervaringsdeskundigen, bereidt adviezen voor en legt deze vervolgens ter definitieve adviesvorming voor aan de voltallige adviesraad. Daarnaast vindt frequenter overleg plaats met de portefeuillehoudende wethouder.

Advies

Volgens deze nieuwe werkwijze is inmiddels advies uitgebracht aan het college over het mantelzorgbeleid 2015-2016 en over Hulp bij het huishouden 2016. U vindt deze adviezen op de pagina van de Wmo-raad op de website van de gemeente Mook en Middelaar (Onderwijs en Zorg / Wmo / Wmo-raad)

Vergaderingen openbaar

De vergaderingen van de Adviesraad Sociaal Domein i.o. zijn openbaar. De volgende vergadering is op donderdag 12 november a.s. om 19.30 u. De locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt op de pagina van de Wmo-raad op de website van de gemeente Mook en Middelaar. U bent van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief van de Wmo-raad kan via: wmoraadmookenmiddelaar@gmail.com