Vleugel provinciehuis genomineerd voor monumentenprijs


27 oktober 2015 - Nieuwsartikel

De verbouwde Zwiersvleugel van het provinciehuis aan de Dreef is een van de tien kanshebbers voor de Lieven de Key Penning 2015.

Het betreft de jaarlijkse stadsprijs van Haarlem voor monumenten, architectuur en stedenbouw en openbare ruimte. De Lieven de Key Penning kent een cyclus van drie jaar. Het ene jaar is de prijs voor architectuur, het volgende jaar is stedenbouw het onderwerp en het derde jaar zijn de
monumenten aan de beurt. Dit jaar staat in het teken van monumenten en van de renovaties en restauraties die de afgelopen drie jaar in Haarlem zijn uitgevoerd.

Publieksprijs

De professionele jury heeft vrijdag jl. na een tour door de stad in een geheime beraadslaging haar winnaar al gekozen. Nu is het publiek aan de beurt. Op dinsdag 24 november worden in de Gravenzaal van het stadhuis de jurywinnaar en de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

Stemmen

Tot en met zondag 22 november kan er worden gestemd op www.lievendekeypenning.nl of in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem. Daar is vanaf dinsdag 27 oktober een expositie van de genomineerde projecten te zien.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel