Mijnkwaliteitvanleven.nl doe mee!


Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2015

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een online vragenlijst over de zorg. Door het invullen van de lijst krijgt u een helder beeld van uw persoonlijke situatie en brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. Bovendien draagt uw deelname bij aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. Anonieme
resultaten worden namelijk onder de aandacht gebracht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties.

U kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:

* u een chronische ziekte of beperking heeft,
* u merkt dat uw leven verandert nu u ouder wordt,
* u als mantelzorger zorgt voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende.

Mijn Kwaliteitsmeter

Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.
Na het invullen van de online vragenlijst ontvangt u binnen 48 uur uw persoonlijke overzicht, Mijn Kwaliteitsmeter. Hiermee heeft u helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Bijvoorbeeld of u verwacht dat uw gezondheid zal veranderen de komende periode. Ook maakt het duidelijk over welke
hulp en ondersteuning u tevreden bent en wat u juist nodig heeft. Zo bent u goed voorbereid om in gesprek te gaan met uw familie, zorgverlener of de gemeente.

Grootschalig onderzoek

De anonieme resultaten worden ook gebruikt voor een grootschalig onderzoek om de zorg te verbeteren. Uw naam en e-mailadres worden losgekoppeld van uw antwoorden voordat deze voor onderzoek gebruikt worden. Situaties en ervaringen worden per gemeente, per regio en landelijk geanalyseerd.

Meedoen?

Wilt u ook meedoen met Mijnkwaliteitvanleven.nl? Meld u dan aan op mijnkwaliteitvanleven.nl en vul de vragenlijst in. Vindt u het lastig om de vragenlijst zelf online in te vullen? Vraag dan iemand in uw omgeving om u te helpen.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patientenfederatie NPCF in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, PCOB en NOOM.