Straatrovers slaan toe in speeltuintje


Straatrovers slaan toe in speeltuintje

Laatste update:
27-10-2015 | 10:38

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Roosendaal - Een 19-jarige Roosendaler is dinsdag 27 oktober tussen 0.15 en 0.30 uur op de Smaragddijk beroofd en mishandeld. De man werd daarbij bestolen van zijn schoudertas. Daar zat onder andere een geldbedrag en een smartphone in.

De man was onderweg naar huis en liep op een voetpad dat de Amethistdijk met de Smaragddijk verbind. Hij verklaarde dat hij een scooter achter zich hoorde en dat daar twee mannen op zaten. Het viel hem op dat ze hun gezichten bedekt hadden.



Speeltuintje

Vervolgens verdween het tweetal uit het zicht, maar bij een nabijgelegen speeltuintje doken ze weer op. Het duo zette de scooter weg. Een van hen zei volgens het slachtoffer: `Geef mij die tasje!' En gaf vervolgens het slachtoffer een vuistslag in het gezicht. Hij viel daarbij op de grond en
kreeg klappen en trappen. Vervolgens gingen de mannen er vandoor met de schoudertas.



Signalement

Dader 1, de bestuurder van de scooter: een man, droeg een halflange zwarte/ donkergrijze jas. Verder droeg hij handschoenen en hij was circa 1.80 meter lang. Zijn gezicht was bedekt.

Dader 2, de bijrijder: droeg aparte, opvallende, donkerblauwe nette schoenen, die ook wel iets van een sneaker weg hadden. Van deze dader is verder geen signalement bekend.

Het tweetal reed op een donkere/ zwarte scooter, mogelijk van het merk Kymco.



Onderzoek

De politie onderzoekt de zaak. Mocht u getuige zijn geweest van deze brutale beroving of heeft u kort voor of na de beroving iets verdachts gezien in de omgeving van de Smaragddijk/ Amethistdijk? Of herkent u het signalement van twee daders? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.