BuurTent wint Hein Roethofprijs


27 oktober 2015
Buurtent

De Tilburgse BuurTent heeft op 26 oktober de Hein Roethofprijs 2015 gewonnen. Het project is 3 jaar geleden gestart in de aanpak tegen woninginbraken.

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor projecten die succesvol zijn op het gebied van criminaliteitspreventie. Dit jaar waren er 2 winnaars; naast de BuurTent won ook het project Bloedlink uit Utrecht. Minister mr. Van der Steur van
Veiligheid en Justitie reikte de prijs uit in het auditorium van Media Plaza in Utrecht. Dit jaar waren er 70 projecten ingediend, waarvan er 5 waren genomineerd.

Bewustwording en preventie

Het komt vaak voor dat op een geslaagde woninginbraak een golf van inbraken in dezelfde omgeving volgt, doordat inbrekers het type huis kennen. Daarom wordt in een straat waar een woningbraak is geweest de BuurTent opgezet. In deze tent krijgen buurtbewoners informatie en voorlichting over het
tegengaan van woninginbraak. Het doel van de BuurTent is bewustwording en preventie. De zichtbare aanwezigheid schrikt inbrekers af. Daarnaast krijgen bewoners tips en voorlichting om woninginbraak te voorkomen.