Verslag cao overleg Zorgverzekeringsbranche


Verslag cao overleg Zorgverzekeringsbranche

Geplaatst op 27 oktober 2015

Stand van zaken

Cao-partijen zijn op 22 oktober bij elkaar geweest om te spreken over de cao.

Er is niet onderhandeld, we nemen de tijd om uit te zoeken waar we elkaar kunnen vinden. We hopen hiermee de kloof te kunnen overbruggen die vakorganisaties en werkgevers gescheiden houdt.

Werkgevers en vakorganisaties hebben met elkaar hun visie op de cao gedeeld en de manier waarop deze tot stand komt. Aan de orde kwam bijvoorbeeld of onderwerpen die nu in de cao zijn geregeld wellicht beter door elke zorgverzekeraar apart kan worden geregeld.
Ook is tegen het licht gehouden of de cao toe is aan vernieuwing. We hadden al afgesproken de tekst van de cao te moderniseren, zonder de inhoud van de cao aan te tasten. Aan dit project wordt hard gewerkt. Besproken is of we ook de inhoud van de cao eens moeten moderniseren.
Cao-partijen hebben ook stil gestaan bij de vraag of medewerkers meer betrokken kunnen worden bij het krijgen van input voor de cao.

Vakorganisaties enerzijds en de zorgverzekeraars anderzijds hebben niet op alle punten dezelfde visie. Maar cao-partijen delen wel de mening dat onze bedrijfstak cao een belangrijk instrument is en ook blijft voor de toekomst waarbij de cao zowel de medewerkers als de werkgevers zo optimaal
mogelijk zal bedienen.

Het gesprek is in een goede sfeer verlopen en er was gelegenheid om door te vragen zonder meteen te hoeven onderhandelen


Volgend overleg

Op 3 november 2015 staat het volgende overleg gepland.

Informatie

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact op met Inge de Vries.. Je kunt haar ook bellen op 06 5252 2091.

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Branche: Zorgverzekeraars
Geplaatst in: Actueel Nieuws