Verlichting Vathorst en Hooglanderveen niet meer dag en nacht aan.


27 oktober 2015De straatverlichting in Vathorst en Hooglanderveen stond tijdelijk ook overdag aan. Stedin en de gemeente Amersfoort kozen er voor de verlichting in een groot deel van de wijken Vathorst en Hooglanderveen tot en met maandag 26 oktober tijdelijk dag en nacht te laetn branden.
Daarmee kon een storing worden opgelost zonder dat bewoners en bedrijven 's nachts last hebben van een donkere omgeving. De storing zat in een verbinding tussen de kabels. De storing is nu opgelost.

De straatverlichting in Vathorst en Hooglanderveen sinds vandaag opgelost.

Sinds 19 oktober was er een storing. De netbeheerder Stedin heeft de verlichting daarna handmatig aangezet. Hierdoor brandde de verlichting tot maandagochtend 26 oktober ook overdag. Op maandag 26 oktober had Stedin alle benodigde materialen binnen om samen met de aannemer van de gemeente
Amersfoort de storing te kunnen herstellen. De verlichting werkt weer automatisch; alleen wanneer het donker is.

Wie doet wat bij openbare verlichting?

Goedwerkende straatverlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeente en de netbeheerder. Voor een `bovengrondse' storing aan bijvoorbeeld de lamp of lantaarnpaal zelf is de gemeente verantwoordelijk. Stedin heeft opdracht gegeven om de storing op te lossen. In Amersfoort zijn de
kabels van de openbare verlichting grotendeels in eigendom en beheer van Stedin gedeeltelijk bij degemeente.

Netstoringen zijn helaas meestal niet direct te verhelpen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat eerst de omwonenden moeten worden geinformeerd over de geplande stroomonderbreking vanwege de reparatie aan het net.
Geef het door bij de gemeente

Zowel de gemeente als netbeheerder Stedin willen storingen graag zo snel mogelijk verhelpen. U kunt daar ook in de toekomst weer bij helpen door kapotte verlichting direct te melden via het online formulier van het Meldpunt Woonomgeving. Of door te bellen naar 14 033.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email