Hennepteam politie in actie


Hennepteam politie in actie

Laatste update:
27-10-2015 | 14:41

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Bergen op Zoom/ Hoogerheide/ Lepelstraat - Het hennepteam van de politie heeft dinsdag 27 oktober op drie locaties hennepkwekerijen opgerold. Daarbij is 1 verdachte aangehouden.

Bergen op Zoom

Aan het Piusplein werd naar aanleiding van een aantal meldingen van overlast een kleine kwekerij met vijf planten geruimd. Ook alle kweekmaterialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.



Hoogerheide

In een woning aan de Duinstraat werd een ontmantelde hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij is geruimd. De bewoner kan een proces-verbaal tegemoet zien.



Lepelstraat

Een 38-jarige man werd in zijn woning aan de Kladseweg aangehouden. In zijn woning was een kwekerij aanwezig van 99 planten. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.



Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.