Enquete over ondergrondse containers


Enquete over ondergrondse containersRSS

De gemeente Staphorst gaat vanaf 1 januari 2016 een pilot uitvoeren met ondergrondse containers. Voor de pilot zijn we benieuwd naar uw huidige inzichten over het gebruik van de ondergrondse container. Daarvoor is een enquete opgesteld.

Onlangs hebben alle inwoners van Staphorst een brief ontvangen over het omgekeerd inzamelen. In deze brief stond een toegangscode voor de enquete. Laat uw mening horen door de enquete in te vullen via www.staphorst.nl/enquete.

Ondergrondse container

Omdat we meer inzicht willen krijgen in het gebruik van ondergrondse containers voor restafval gaan we een pilot uitvoeren. Op een vijftal locaties in onze gemeente (3 in Staphorst, 1 in IJhorst en 1 in Rouveen) plaatsen we ondergrondse containers. Alle huishoudens ontvangen een pasje om
restafval aan te kunnen bieden op deze ondergrondse containers.

De restafvalinzameling middels de container huis-aan-huis blijft daarnaast bestaan. U behoudt dus gewoon uw restafvalcontainer en deze blijven wij voor u ledigen. Wel gaat de inzamelfrequentie van eens per 4 weken naar eens per 8 weken.

Deze pilot wordt begin 2017 geevalueerd, waarna verdere besluitvorming over de restafvalinzameling plaatsvindt.

Container voor plastic, metaal en drankkartons

De gemeente Staphorst gaat ook de service op de herbruikbare materialen verhogen. We gaan huishoudens nog dit jaar voorzien van een 240 liter PMD-container en voortaan de kunststofverpakkingen, drankenkartons en metalen verpakkingen hiermee inzamelen. De inzameling met zakken komt daarmee te
vervallen.