N-H Kwartaalblad: Flexibel inspelen op vestiging bedrijven


27 oktober 2015 - Nieuwsartikel

In de nieuwste editie van het N-H Kwartaalblad vertelt gedeputeerde Jaap Bond hoe de provincie actief bijdraagt aan de vestiging van bedrijven in Noord-Holland.

Jaap Bond: "Soms gaat het om een bedrijf in Nederland dat op zoek is naar ruimte. Een recent succes is Airborne, dat zich heeft gevestigd in IJmuiden. Een voorbeeld van een buitenlands bedrijf is Microsoft, dat naar Agriport A7 in Hollands Kroon is gekomen. Op nog geen uur rijden van de
voorzieningen in de metropoolregio is daar nog ongekend veel ruimte."

Gedeputeerde Jaap Bond

Gedeputeerde Jaap Bond

Andere onderwerpen die in dit nummer aan bod komen zijn onder meer:

* De TU Delft zoekt in opdracht van de provincie naar `bedrijfsafval' dat kan worden hergebruikt, want "er wordt maandelijks echt voor ontzettend veel geld weggegooid".
* Hoe de Praktijkproef Amsterdam duizenden automobilisten deze zomer aan een parkeerplek hielp tijdens Sail Amsterdam.
* Internationale belangstelling voor de faunapassages in Noord-Holland, zoals die onder de N236 bij Ankeveen. "Nederland loopt hierin echt voorop", aldus de Ierse professor Eugene O'Brien.
* De herbestemming van gebouwen die overbodig zijn geworden, om zo leegstand en verval van karakteristieke gebouwen tegen te gaan.
* Antwoord op de vraag waarom de provincie Noord-Holland per jaar 6 miljoen euro uitgeeft aan agrarisch natuur- en waterbeheer.
* En nog veel meer.

Het N-H Kwartaalblad is onderaan dit bericht beschikbaar als gratis download.
U kunt zich bovendien aanmelden voor gratis automatische toezending van de online versie naar uw e-mailadres, met ingang van N-H Kwartaalblad nr. 4 dat eind dit jaar verschijnt.

* Download N-H Kwartaalblad nr. 3 van 2015 (pdf - 1,29 mb)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel