Politie onderzoekt vuurwerk bij woningbrand


Politie onderzoekt vuurwerk bij woningbrand

Laatste update:
27-10-2015 | 15:43

Hattemerbroek - De politie doet onderzoek naar het vuurwerk dat tot ontbranding kwam bij een woningbrand in Hattemerbroek. Op maandag 26 oktober ontstond door onbekende oorzaak een brand in een huis aan de Voskuilersteeg.

Even voor 18.00 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer van de hulpdiensten een melding binnen van de brand. Zowel de brandweer, politie als ambulance gingen snel ter plaatse. Tijdens het blussen werd de brandweer verrast door vuurwerk in de woning.







Het huis is door de brand totaal verwoest. Drie bewoners werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, een van hen heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. Volgens de brandweer is het vuurwerk niet de oorzaak van de brand geweest en zijn er geen aanwijzingen die op
brandstichting duiden.







Vuurwerk



De politie zal de komende dagen de bewoners horen over het aanwezige vuurwerk. Ook zal er sporenonderzoek naar het vuurwerk worden gedaan. Uit het onderzoek moet blijken of het om legaal of illegaal vuurwerk gaat, en hoeveel vuurwerk er in het huis heeft gelegen.







In Nederland zijn er regels voor het bezit van vuurwerk, het is bijvoorbeeld toegestaan om maximaal 25 kilo consumentenvuurwerk in huis te hebben. Illegaal vuurwerk is altijd verboden.







(2015522891)