Vleuten-De Meern wordt groener


27-10-2015

In Vleuten-De Meern worden de komende jaren 29 ideeen uitgevoerd die de wijk nog groener maken. Het bestaande groen wordt bovendien toegankelijker.

Bewoners werd gevraagd hun groene wensen kenbaar te maken. Zij kwamen met veel ideeen, zoals het toevoegen van gevelbeplanting, het planten van struiken en bomen en het graven van poelen. Ook de inmiddels gerealiseerde dorpstuin in De Meern op een tijdelijk braakliggend terrein is zo'n idee.
Alle naar voren gebrachte ideeen staan in het wijkgroenplan Vleuten-De Meern.

Achter veel van de ingediende ideeen zitten groepjes enthousiaste bewoners. Twintig projecten worden uitgevoerd met financiering uit het Leefbaarheidsbudget, het Wijkwaterplan of het Meerjarengroenprogramma. Een aantal projecten kan niet worden gerealiseerd, omdat de grond of bebouwing niet
openbaar of niet in eigendom van de gemeente is. Of omdat het geopperde idee in strijd was met vastgesteld beleid.

Duurzame groene stad
Utrecht streeft naar een duurzame groene stad waar iedere inwoner op loopafstand kan genieten van een park of plantsoen. Daarom heeft de gemeente voor elke wijk samen met de bewoners een wijkgroenplan gemaakt, waarbij de bewoners zelf hun wensen en ideeen konden inbrengen.
Voor elke wijk is nu een wijkgroenplan gemaakt met een uitvoeringsbudget van EUR 420.000,- per wijk. Het wijkgroenplan Vleuten-De Meern is het tiende en tevens laatste dat nu klaar is.